divendres, 17 de maig del 2013

Presentació del llibre Quan els trabucs refilaven

Ahir dijous es va presentar a la Biblioteca el llibre Quan els trabucs refilaven, l'última publicació de l'escriptor Manel Arcos. L'obra recull quinze estudis sobre bandolerisme escrits per l'autor i recopilats ara en un sol volum.

El llibre repassa els períodes més convulsos del segle XIX, època de major esplendor de bandolers i roders a les nostres comarques. "Les terres al sud del riu Xúquer", com les anomena l'autor, són l'escenari on transcorren les històries i els esdeveniments narrats al llibre. Aquest territori està format per les dues Riberes, la Costera, la Vall d'Albaida, la Safor, el Comtat, l'Alcoià i les Marines.




A la presentació,  en que va intervindre la Regidora de Cultura Ivonne Crombet, l'autor va donar compte als assistents de les dades que, durant les seues investigacions, ha anat recollint sobre diferents bandolers de Montaverner. "El Bolo" o "el Tort" eren els malnoms d'alguns d'aquells roders que es van vore involucrats en fets luctuosos i delictius, tant al nostre poble com a poblacions i comarques veïnes. Els seus delictes, així com les seues detencions i execucions, apareixien reflexats a la premsa de l'època, i Manel Arcos ens va fer unes pinzellades sobre ells i sobre els fets que protagonitzaren (segrestos, assasinats i robatoris principalment).

Per fer més amena i comprensible la presentació, l'autor va acompanyar l'explicació amb imatges i fotografies dels personatges i llocs descrits al llibre.


Esta obra, a l'igual que la resta de llibres de l'autor, el teniu a la vostra disposició a la Biblioteca.